ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ – Inner Circle (Nei Yuan) Tai Chi

Αγαπητοί Μαθητές, Φίλοι και Αναγνώστες, η νέα εποχή που έφερε στον κόσμο η εμφάνιση αυτού του ιού σηματοδότησε πολλές αλλαγές σε διάφορα φάσματα της ζωής μας.

Κρατάμε ως σημαντικότερο τη λέξη αλλαγή που φυσικά σημαίνει για τον καθένα κάτι διαφορετικό.

Κάπως έτσι έφερε και μια αλλαγή στην πραγματικότητα της σχολής μας καθώς δεν ήταν δυνατόν πλέον να γίνουν μαθήματα στο χώρο που ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα. Ο χώρος αυτός λοιπόν στο μέλλον δεν θα αποτελεί σημείο αναφοράς για εμάς. Μέχρι την οριστική άρση των μέτρων συνεχίσαμε την άσκησή μας σε εξωτερικό χώρο και αργότερα σε νέα φιλοξενία.

Εδώ και πολύ καιρό επιθυμούσα να κάνω μια αλλαγή ονομασίας που να μην προσδιορίζεται τοπικά αλλά που να με αντιπροσωπεύει καλύτερα. Τι καλύτερη λοιπόν συγκυρία από αυτή;
Έτσι γεννήθηκε ένα νέο λογότυπο και ένα νέο όνομα που όμως παραπέμπει στην ουσία του Chen Taijiquan. Και η ουσία είναι ότι παρόλες τις εξωτερικές συνθήκες και καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μας, το κέντρο μας παραμένει σταθερό, ισορροπημένο και ήρεμο.

Στο εξής λοιπόν το όνομα μας θα είναι INNER CIRCLE – NEI YUAN TAI CHI.

Για να καταλάβετε καλύτερα σας παραθέτω τη σημασιολογία του συμβόλου:

“Το σύμβολο του Γιν και του Γιανγκ που υιοθετήθηκε από το Chen Tai Chi ως το πιο αντιπροσωπευτικό είναι αυτό του Lai (Lai Zhide φιλόσοφος της περιόδου Μινγκ στην Κίνα, έζησε μεταξύ το 1525 – 1604. Αυτός εισήγαγε το taijitu – Yin Yang symbol = a diagram of the supreme ultimate). Μέσα σε αυτό διαγράφεται ξεκάθαρα τόσο η ανάδειξη του Tai Chi από το Wuji, όσο και η έμφαση στη δυναμική σπειροειδή κίνηση. Η Κινεζική φιλοσοφία αντιλαμβάνεται την έννοια του wuji ως το κενό ή το τίποτα, από το οποίο το Tai Chi (το Yin και το Yang) αναδύεται αλλά και επιστρέφει σε αυτό.
Στο διάγραμμα του Lai αυτό εκφράζεται από ένα κεντρικό κύκλο μέσα στο σύμβολο. Το Yin και το Yang περιστρέφονται καθώς ο πυρήνας παραμένει ακίνητος.”

Σας παραθέτω επίσης και τη φωτογραφία του συμβόλου που δεσπόζει στο κέντρο του μπαλκονιού σε περίοπτη θέση στην κεντρική Ακαδημία του Δασκάλου μου Master Chen Bing στο Chenjiagou της Κίνας. Άλλωστε η βάση της διδασκαλίας του Master Chen Bing είναι η εσωτερική ηρεμία που επιτυγχάνεται με την εξάσκηση του Taiji … αλλά όχι μόνο σα φυσική άσκηση αλλά και σα φιλοσοφία ζωής.

Σας καλοδέχομαι λοιπόν για μία ακόμη φορά κοντά μας με μια ανανεωμένη ονομασία, κάνοντας στην ουσία μια «στροφή προς τα πίσω» ακόμα πιο βαθιά στη ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΡΙΖΑ του Chen Tai Ji Quan.

Με βαθιά εκτίμηση,

Παναγιώτης Πιερράκος 🙏❤️☯️


Categories: TAI CHI

Post Your Thoughts

elEL