ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ CHEN TAI JI QUAN ΣΤΗ ΡΗΓΑ, ΛΕΤΟΝΙΑ

Τον Αύγουστο του 2022 είχα την χαρά και ευχαρίστηση να ταξιδέψω για πρώτη φορά στη μαγευτική πόλη της Ρήγας στη Λετονία. Πρόκειται για μια ειλικρινά πανέμορφη πόλη που συνδυάζει την καλοσύνη των ανθρώπων με την ομορφιά του τοπίου.


Οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και χαμογελαστοί και μπορείς να επικοινωνήσεις άνετα μαζί τους. Η πόλη είναι γεμάτη νερό, ποτάμια που διασχίζουν σε πολλές πλευρές τη γη δημιουργώντας νησάκια ή δίνοντας την ευκαιρία να διασχίσεις μικρές και μεγάλες γέφυρες. Η γη είναι πράσινη με έντονη την παρουσία των δένδρων ακόμη και μέσα στην καρδιά της παλαιάς πόλης. Τέλος, η πόλη είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Βαλτικής Θάλασσας με πολύ μεγάλη ιστορία κι ακόμη περισσότερους θρύλους!


Ο λόγος της μετάβασής μου εκεί ήταν διπλός: να διδαχτώ και να διδάξω. Επέλεξα αυτό μου το καλοκαίρι να μην μου προσφέρει την ξεκούραση των λίγων ημερών που ίσως χρειαζόμουν πολύ, όμως δεν μετανοιώνω για την υπέροχη αυτή εμπειρία.


Φιλοξενήθηκα σε μια πανέμορφη σχολή του Δασκάλου Ρόμαν Βλασένκο ο οποίος είναι Εθνικός Προπονητής Wushu της Λετονίας αλλά πέραν από αυτό είναι άψογα καταρτισμένος στο Taijiquan, έχοντας μελετήσει στην Κίνα τόσο το στυλ Chen όσο και το Wudang. Μάλιστα ένας από τους δασκάλους του ήταν και ο δάσκαλός μου ο Μάστερ Chen Bing. Ο κος Βλασένκο είναι επίσης και ο Γεν. Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Wushu και αυτή ήταν η γέφυρα που μας ένωσε. Λόγω των γνώσεών του στο σύγχρονο wushu συμμετείχε και στην πρώτη φάση των πρακτικών της Σχολής Προπονητών Wushu που διεξάγεται φέτος στη χώρα μας, ως βοηθός του Μάστερ Haojun Zhuo. Προπονήθηκα μαζί του σε ειδικές τεχνικές σπαθιού που επιθυμούσα να μάθω και ταυτόχρονα μου δόθηκε η ευκαιρία να διδάξω στη σχολή του. Επιπλέον συμφωνήσαμε να διοργανώσουμε ένα σεμινάριο όπου δίδαξα και εξήγησα στους συμμετέχοντες τις βασικές ενέργειες και κατευθύνσεις του taijiquan (Ba Fa Wu Bu) μέσα από μια όμορφη ρουτίνα που έχει δημιουργήσει ο δάσκαλός μου Μάστερ Chen Bing.


Ήταν ένα πολύ όμορφο τρίωρο σεμινάριο με πολύ ενθουσιώδεις ασκούμενους και επικεντρωμένους σε όλη αυτή τη διαδικασία μάθησης που έκαναν για εμένα τη διδασκαλία διασκέδαση και με γέμισαν με ευχαρίστηση που βρέθηκα κοντά τους και μοιράστηκα τις γνώσεις μου.


Εύχομαι στο μέλλον να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μας με τον αγαπητό Ρόμαν με ανταλλαγές σεμιναρίων και γνώσεων είτε στη χώρα μας είτε στην όμορφη Λετονία!Post Your Thoughts

elEL