Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά το Tai Chi: Άσκηση, Διαλογισμός, Ισορροπία Σωματική και Πνευματική, Πολεμική Τέχνη, Ενεργειακή Θεραπεία, Σωματική Θεραπεία. Τόσοι πολλοί λόγοι που μπορείτε να το επιλέξετε!!! Αγχολυτικό, Αντικαταθλιπτικό, Ηρεμιστικό = το καλύτερο γιατρικό της εποχής μας!

Ασκούμαστε στο Tai Chi στυλ Chen, που είναι το αυθεντικό στυλ απ’ όπου ξεκίνησαν όλα τα υπόλοιπα συστήματα. Ακολουθούμε τη διδασκαλεία του Master Chen Bing που είναι απόγονος του ανθρώπου που συνέλαβε το ίδιο το Tai Chi .. αλλά πέρα από αυτό είναι ένας βαθύς γνώστης της τέχνης, ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος αθλητής και απίστευτα μεταδοτικός δάσκαλος.

Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ορθότητα της κίνησης από τη βάση της, από τον τρόπο αναπνοής, τις αρχές του Tai Chi που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το Yin και το Yang…

Χτίζοντας από τα βασικά, δηλαδή τη διαλογιστική στάση Zhan Zhuang,

Μαθαίνουμε να χαλαρώνουμε το σώμα μας με ειδικές ασκήσεις Fang Song Gong

Και μετά περνάμε σε μια από τις βασικότερες ασκήσεις του Chen Tai Chi το Silk Reeling

Μελετούμε τις βασικές ενέργειες και τις κατευθύνσεις και τα δένουμε σε μια όμορφη ρουτίνα που έφτιαξε ειδικά γι’ αυτό το λόγο ο δάσκαλός μας.

Σιγά σιγά ξεκινάμε τη μελέτη στην πρώτη και βασικότερη ρουτίνα του στυλ Chen Tai Chi που ονομάζεται Lao Jia Yi Lu.

Για την καλύτερη κατανόηση των μαθητών μαθαίνουμε πρώτα μικρές ρουτίνες που πηγάζουν από αυτή ώστε οι μαθητές ν’ αποκτήσουν εξοικείωση με την κινησιολογία συνδυάζοντας τα βασικά που δε σταματάμε να επαναλαμβάνουμε.

Όσο προχωρούμε μελετούμε και αναλύουμε τη ρουτίνα και κομμάτι – κομμάτι χτίζουμε τις 75 κινήσεις που την απαρτίζουν.

Όταν πλέον ο μαθητευόμενος έχει φτάσει σε επίπεδο κατανόησης που να μπορεί να εκτελέσει με άνεση τη ρουτίνα χεριών, μπορεί να ξεκινήσει και τη μελέτη των όπλων που είναι παραδοσιακά μέσα στο σύστημα του Chen Tai Chi.

Θα ξεκινήσουμε με το Κυρτό Σπαθί (Dao) το οποίο αποτελείται από 19 βασικές κινήσεις οι οποίες έχουν συνοψιστεί σε μια ρουτίνα και μέσα από αυτή μαθαίνει ο ασκούμενος το χειρισμό του όπλου.

Μετά από αυτό περνάμε στο Ίσιο Σπαθί (Jian) το οποίο είναι στοιχειοθετημένο σε μια ρουτίνα 45 κινήσεων σύμφωνα με το στυλ Chen.

Παράλληλα με τις ανωτέρω τεχνικές και καθώς η αντίληψη και η δεξιοτεχνία των ασκουμένων αυξάνεται, ξεκινούμε και την άσκηση στο Tui Shu – την τεχνική δηλαδή των σπρωχνόμενων χεριών που είναι βασικό συστατικό της άσκησης του Chen Tai Chi Quan

elEL