Το όνομα μου είναι Παναγιώτης Πιερράκος. Οι πολεμικές τέχνες ήταν κάτι που με προσέλκυαν από μικρή ηλικία και ξεκίνησα συγκροτημένα το 1991 τα πρώτα μου βήματα στο Shaolin Kung Fu με το Δάσκαλο Γρηγόρη Γρηγορίου

Ένα χρόνο αργότερα, παράλληλα με τις σπουδές μου στην Αμερική (De Kalb, Illinois), ξεκίνησα να προπονούμαι με το ShiFu Arthur Berry, μαθητή του Chin HoYin, αυτοεξόριστου Shaolin μοναχού.  Με τον Arthur Berry μελέτησα Βόρειο Shaolin, Chin na και Green Dragon Tai Praying Mantis για τα επόμενα 4,5 χρόνια υπό τον οποίο πήρα και τη μαύρη ζώνη (Είμαι μέλος της American Kung-Fu Association).

Μέσα σ’ αυτό το διάστημα, επισκέφθηκα συχνά την Ελλάδα όπου μυήθηκα στο Wu Shu (*Κινεζικές Πολεμικές Τέχνες) από τον Γ. Γρηγορίου, πρωταθλητή Γερμανίας πλέον και μαθητή του Κινέζου Yuan Xi. Ο Μάστερ Yuan Xi ήταν καθηγητής στο Αθλητικό Πανεπιστήμιο του Tianjin και υπεύθυνος για την ομάδα Wu Shu του πανεπιστημίου. Με αυτά τα εφόδια αγωνίστηκα σε ανοιχτά πρωταθλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, κερδίζοντας με την πάροδο του χρόνου όχι μόνο τρόπαια και διακρίσεις, αλλά και τη θέση του Διαιτητή σε πολλά από αυτά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εμπλούτισα τις γνώσεις μου κοντά στον Γ. Γρηγορίου, και συμμετείχα σε πρωταθλήματα και επιδείξεις ως μέλος της ομάδας του επιδείξεων.

Το 1998 – 2000, ανέλαβα τη διδασκαλεία μαθητών στο Γυμναστήριο “Champion” (πλησίον Πλ. Βάθης) διδάσκοντας Wu Shu.

Από το 1999 έως το 2001 ανέλαβα την προεδρεία του Α.Σ.Α. «Ο Μονομάχος» προσπαθώντας για την καλύτερη προαγωγή του wu shu στη χώρα μας.

Τον Απρίλιο του 2002 υπέγραψα συμφωνητικό για την αντιπροσώπευση σ’ Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία ενός από τα μεγαλύτερα σχολεία Πολεμικών Τεχνών στην Κίνα, το “Shongjiang Wushu School” για την ανταλλαγή μαθητών και εκπαιδευτικών αποστολών στην Κίνα.

Το Δεκέμβριο του 2002 παρουσίασα στο ελληνικό κοινό, σε Αθήνα και Πάτρα, 20μελή ομάδα Κινέζων αθλητών από την επαρχία Χενάν, γενέτειρα του Shaolin Kung Fu, οι οποίοι επέδειξαν την  εξειδίκευσή τους στο Shaolin Kung Fu και «σκληρό» Qi Gong.

Τον Ιούνιο του 2003 ακολoύθησα ως Υπεύθυνος Περιοδείας και γυμνάστηκα με τους Μοναχούς Σαολίν (Ερχόμενοι στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας), και συνδέθηκα ιδιαίτερα με τους Γέρους Μοναχούς Zheng Shuji (Shi Deshu) και  Zhang Jisheng.

Από το έτος 2004 ξεκίνησα να διδάσκω Yang Tai Chi στο Αθλητικό σωματείο «ο Κρόνος» στην Καλλιθέα. Παράλληλα από τη στιγμή αυτή και μετά έκανα ιδιαίτερα μαθήματα ακόμη και σε δασκάλους άλλων στυλ με σκοπό να γνωρίσει το ευρύτερο κοινό την ομορφιά του Tai Chi.

Το 2012 συνεχίζοντας τις σπουδές στις κινέζικες πολεμικές τέχνες λαμβάνω τη Μαύρη Ζώνη και στην Ελλάδα στο Wu Shu Kung Fu.

To 2014 είχα την τύχη μετά από πολυετή αναζήτηση να ξεκινήσω τη μαθητεία στο Chen Tai Chi υπό την καθοδήγηση του Πλούταρχου Βλαχόπουλου, μαθητή του Grand Master Liming Yue, από τη γεννεαλογική γραμμή του συνεχιστή του συστήματος GM Chen Zhenglei.

Το 2016 παρακολούθησα το πρώτο σεμινάριο με το Master Chen Bing.  Η διδασκαλία του ήταν πραγματικά αυτό που λένε «έφτασα στην πηγή» … μόνο που εγώ ήπια νερό και μετά δεν υπήρχε άλλος δρόμος. .. Με ανυπομονησία παρακολούθησα όλα τα σεμινάριά του, το 2017, το 2018 και το 2019 κι έκτοτε ακολουθώ τον τρόπο διδασκαλίας του.

Ο Master Chen Bing είναι ο επίσημος συνεχιστής της γενεαλογίας Chen , απόγονος του Chen Wang Ting και ανηψιός του παγκοσμίως γνωστού «ζωντανού θησαυρού» της ΛΔ της Κίνας Chen Xiao Wang!

Το 2019 έγινε το όνειρο πραγματικότητα και πήγα για εκπαίδευση στην Κίνα με σκοπό την εκπαίδευση και εμβάθυνση στο Taiji. Έμεινα στην Ακαδημία του Δασκάλου Chen Bing για σχεδόν ένα μήνα στο χωριό ChenJiaGou της Επαρχίας Henan όπου γεννήθηκε η τέχνη του Tai Chi.

Γνώσεις

 • Παραδοσιακές Κινέζικες Πολεμικές Τέχνες (Northern Shaolin Quan, Green Dragon Tai Praying Mantis, Yang Tai Ji Quan, Chen Tai Ji Quan)
 • Συγχρονες Κινέζικες Πολεμικές Τέχνες [Chang Quan (Βόρειο Στύλ), Nan Quan (Νότιο Στύλ)]
 • Chin Na (Τεχνικές λαβών με πιέσεις σημείων)
 • Semi-Contact, Street fighting (Μαχητικές Εφαρμογές Κινεζικών Π.Τ.)

Επιπλέον Γνώσεις και Σεμινάρια

 • Σεμινάριο Yang Tai Ji Quan με το Σαολίν Μοναχό Zhang Jisheng.
 • Φόρμες Yang Tai Ji Quan & Tai Ji Jian (Τάι Τσι Ίσιο Σπαθί) από τον Loe Hoyer Εθνικό Προπονητή Wu Shu της Ολλανδίας
 • Σεμινάρια Chen Tai Ji (Xing Jia Yi Lu, Lao Jia Yi Lu, Qi Gong με τον GrandMaster Liming Yue στην Εύβοια και τη Ρώμη.
 • Wing Chun από τον George Kontras
 • Kali Eskrima από τον Nick Papadakis (U.S. California “Dog Brothers Martial Arts”)
 • Shotokan Karate με τους Bill Kreda & Doug Overton (De Kalb, IL, USA)
 • Kick Boxing με τον Rocky Trouman  (Sugar Grove, IL, USA)

Διακρίσεις

 • Πολυάριθμα τρόπαια σε ανοιχτά πρωταθλήματα της Αμερικής μεταξύ 1992 -‘96.
 • Πρωταθλητής στις Μαύρες Ζώνες σε φόρμες όπλων, καθώς και στο Semi-contact στο De Kalb County, IL.
 • Διαιτητής σε πρωταθλήματα των Η. Π. Α.
 • Δεύτερος Πρωταθλητής σε φόρμες Κοντών όπλων και Δεύτερος Πρωταθλητής σε φόρμες Μακριών όπλων σε επίσημο πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wu Shu το 1998.
 • Πρωταθλητής στις Μαύρες Ζώνες σε φόρμες Μακριών όπλων, Θεσσαλονίκη, 1998.
 • Πρωταθλητής στα Κινέζικα όπλα, International Championship Αθήνα, 2002.
 • Τρίτο Duan από την Ελληνική Ομοσπονδία Wu Shu Kung Fu.

Βοηθός εκπαιδευτού σεμιναρίων αυτοάμυνας για στελέχη της Bright Security Services

Σήμερα ειδικεύομαι στο Chen Tai Ji Quan (προφέρεται Τσεν Τάι Τσί Τσουάν), αυξάνοντας συνεχώς τις γνώσεις μου διότι πιστεύω ότι η ενασχόληση με τις Πολεμικές Τέχνες είναι μια ατελείωτη πορεία μάθησης.

elEL