Γνωστός και ως ο «Μεγάλος Δράκος»  (大龍)  είναι ο εκπρόσωπος της 20ης γενιάς της οικογένειας Chen και ηγείται της 12ης γενιάς του οικογενειακού στυλ Chen Tai ji quan. Είναι ο απ’ ευθείας απόγονος του δημιουργού της τέχνης του Tai ji (Τάϊ Τσι)  του Chen Wangting. Επιπλέον είναι ο πρώτος από τους 8 «Ουράνιους Βασιλείς» του χωριού Chen όπως έχει διοριστεί από την Επιτροπή του Χωριού Chen το 2006.

Γεννήθηκε το Μάρτιο του 1971 στο χωριό Chen (Chenjiagou), την περίφημη γενέτειρα του Τάϊ Τσι στην επαρχία Χενάν της Κίνας. Ο Chen Bing  είναι ο μοναχογιός του Chen Yonghe, μεγαλύτερου αδερφού των Grand-Master Chen Xiaowang  και Grand-Master Chen Xiaoxing. Ξεκίνησε να μαθαίνει κοντά στον διάσημο θείο του Chen Xiaowang από την ηλικία των 6 ετών.

Είναι επίσης όπως προαναφέραμε ο μεγαλύτερος σε ηλικία και πρώτος «δράκος» από τους 7 της 20ης γενιάς της οικογένειας Chen, που εκτός αυτόν περιλαμβάνουν τους Chen Jun, Chen Yingjun, Chen Ziqiang, Chen Zijun, Chen Pengfei Chen Shiwu.

Αυτοί ήρθαν να διαδεχτούν τα 4 Διαμάντια του χωριού Chen που είναι οι GrandMaster Chen Xiaowang, Wang Xian, Zhu Tiancai & Chen Zhenglei.

(όπως καταλαβαίνουμε η γενεαλογία και η αρχαιότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ιεραρχία της Κινεζικής κοινωνίας που επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της ζωής τους).

Είναι πολλάκις διακεκριμένος διεθνώς πρωταθλητής και λόγω αυτών των πολυάριθμων βραβείων έχει κερδίσει τον τίτλο (太極全能) = Chen Almighty – «ο Παντοδύναμος του Τάϊ Τσι») και θεωρείται πλέον ως «Κινεζικό Άϋλο Περιουσιακό Στοιχείο του Taijiquan». Είναι απόφοιτος του Αθλητικού Πανεπιστημίου της Σαγκάης και πρώην Αντιδήμαρχος του χωριού Chenjiagou. Ο Master Chen Bing είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ακαδημίας Taiji Chen Bing, η οποία έχει τα κεντρικά της στο χωριό Chen της επαρχίας Χενάν στην Κίνα.

Ο Master Chen Bing διευθύνει την κυρίως ακαδημία του στο χωριό όπου εξακολουθεί να διδάσκει και να διαμένει. Ακολουθώντας τα βήματα του θείου του και μέντορά του GrandMaster Chen Xiaowang, παραδίδει αδιάκοπα σεμινάρια σε ολόκληρο τον κόσμο, Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Το κάνει για να προωθήσει και να διαδώσει την αληθινή ουσία του κοσμήματος της οικογένειάς του – το στυλ Chen Taijiquan.

Εκτός από την δύναμη και το μοναδικό του ταλέντο, είναι γνωστός επίσης και για την ταπεινή, ζεστή και διαυγή προσέγγιση της τέχνης. Μαζί με την χαμηλών τόνων φύση του τον κάνουν ένα από τους πιο σεβαστούς, προσβάσιμους, προοδευτικούς και εξαίσιους πρεσβευτές της οικογένειας Chen. Ενθουσιώδεις φίλοι και μαθητές απ’ όλο τον κόσμο τον αναζητούν κάνοντάς τον έτσι έναν από τους πραγματικούς μεγάλους Δασκάλους της μοντέρνας εποχής.

elEL